fredag 28 februari 2014

Då var det dags

igen. En hel vecka har gått utan att man knappt hann blinka. Galet är vad det är. Fast det innebär ju att våren snart är här. Solen, värmen, de lätta sommarkläderna, utelivet, bara ben och de underbara flip flopsen. Visst låter det ljuvligt!


Men vi är inte där än och det är mycket som ska hinnas med innan vi är där. Let´s Dance till exempel som börjar just i kväll. Och fredagsdansen som är just Let´s dance med Ola & The Janglers i en härlig nostalgitripp tillbaka till 60-talet.

torsdag 27 februari 2014

Så hur mycket är mycket

ungefär så här känns det.



High on life! Jag fick låna äldsta sonens musik för att gestalta mitt liv just nu. :) Funkar gestaltningen?

Igår fick jag däremot en liten stunds vila i huvudet då jag träffade Caroline för inspirerande samtal, mestadels om författande. Det är så kul att kunna ha sådana träffar även här i Skåne. En energikick utan dess like.

Idag ser jag på inspirerande boktrailer. Så bra! Jag vill i alla fall definitivt läsa boken.

tisdag 25 februari 2014

Ett fullkomligt galet liv

så känns det hos mig just nu.


Men jag älskar det verkligen. Och snart kan jag berätta vad jag jobbar så intensivt med just nu. Jobbar så fort jag bara kan för att kunna få skriva vidare på mitt nya manus igen. Mitt tredje. Och för att hinna med allt roligt jag vill hinna med. Mycket är det. Men väldigt spännande och roligt.

Så med den tidsbrist jag lider så svårt av blir det inte mycket härifrån idag. Andrea Heckler får istället hjälpa mig även i detta inlägg med sina härliga och positiva skrivtips. Som får mig att längta ännu mer efter att få försvinna in i min skrivande värld.

måndag 24 februari 2014

Mer tid önskas

i alla fall när det gäller en del saker. Det är första måndagen efter sportlovet och allt är igång i full fart framåt. Så snabbt att jag knappt hinner titta ut genom fönstret på min väg framåt.


Livet är verkligen ett spännande äventyr och det är tur att jag behövde hämta barnen i skolan så att jag fick komma ut och njuta av solen en stund också. Vädret och att jag lyckats komma igång med träningen igen efter en hel veckas vila gjorde att livsandarna fick dansa sin glädjedans igen. Och jag insåg hur enormt illa jag tycker om vintern. Nu kan livet ta extra fart igen. Jag är redo. Mer än redo faktiskt.


Därför lyssnar jag på positiv annorlunda skrivinspiration idag. Om att utveckla sina karaktärer. Och fick väldigt många spännande tips. Att använda bikaraktärer som hjälper till att visa vem huvudkaraktären är. Intressant tanke. Dessutom låter Evernote som ett väldigt bra hjälpmedel, det ska jag titta närmare på.

söndag 23 februari 2014

En fullproppad helg

och ett härligt sportlov är till ända. En vecka går alldeles för fort och vi ser redan fram emot påsklovet.


Vi har haft fest hemma hos oss både fredag och lördag så vi är ganska så avslagna. Men glada och nöjda. Idag tog vi en promenad i ett sådant härligt väder som verkligen gav en förkänsla av vår. Helt underbart.


De underbara Snödropparna har motat bort det gråa och färglösa med sin fantastiska fägring.

I morgon tar verkligheten vid på riktigt igen. Men ikväll har jag något fantastiskt att se fram emot. Både Skriva och Writer´s Digest. Och ett glas gott rött vin. Kan det bli bättre?


Dagens skrivinspiration handlar om annorlunda skrivtips. Lite kul och spännande tips om hur man får inspiration genom musikval och hur man gör karaktärerna mer levande. Väldigt viktiga saker att fundera på för att få ett så levande manus som möjligt.

torsdag 20 februari 2014

Nu ska jag sluta

för dagen. Idag har det verkligen gått i ett.


Trots att det är mycket nu och att jag inte känner mig riktigt frisk eller helt pigg så är det så roligt. Allt jag gör just nu är bara glädje.

Och så har jag varit med småkillarna för att testa tennis. Det är ju sportlov hos oss. Kul eftersom jag minns hur mycket tid jag spenderat där med äldsta sonen. Han var lika gammal som lillkillen när han började spela tennis. Härliga minnen.

Och så har jag hittat tillbaka till en bästis som jag hade i lågstadiet och som flyttade i mellanstadiet. Jag har tänkt mycket på henne under årens lopp. På allt det vi gjorde då och på vad som hände sen. Så spännande. Facebook när det är som bäst.


Nu lite skrivinspiration. Om att välja rätt ord, det där speciella ordet som säger precis det man vill säga. Mycket intressant och väldigt viktigt.

onsdag 19 februari 2014

När man inte hinner med orden

som vill komma fram så gör de det till slut i alla fall.


Jag har haft så mycket att göra med det där andra att jag inte hunnit skriva den här veckan. Det är inget som gillas av min skrivarsjäl så i går natt vid halv tre tiden trängde sig en novell på mig. Jag tänkte bara skriva ner de första meningarna så att jag inte skulle glömma dem, men innan jag hinner fatta vad som hänt har jag skrivit hela novellen och klockan är halv sex på morgonen. Sedan försökte jag somna trots att jag var full av skrivadrenalin. Fyra timmar senare dök en ny novell upp och det gick inte att sova mer så jag började skriva på den istället. Tills maken kom in och undrade om det kanske var dags för frukost. Så kan det också gå när man försöker ignorera orden och inte följer sin längtan efter att skriva utan gör annat. Det går inte att stoppa orden. De är en del av mig. Eftersom jag fortfarande inte är riktigt frisk får jag lida för det i dag med huvudvärk och trötthet. Men det är det värt för det kändes så fantastiskt härligt att få skriva igen.

Lite skrivinspiration passar bra idag. Det handlar om att hitta sin egen röst. Det handlar nog mest om att läsa böcker i sin genre och att skriva, skriva, skriva.

tisdag 18 februari 2014

Det blev lite bättre

under dagen, men nu är huvudvärken tillbaka igen. Inte, inte kul!


Nu är jag verkligen redo att bli frisk. Fast jag vet inte hur stor chans det är för det. Lillkillen vaknade med feber och huvudvärk i morse. Och vem kan hålla sig ifrån en sådan goding!

Trots allt har jag hunnit jobba en hel del under tiden som huvudet hängde med. Kanske är det därför det inte gör det längre. Nu ska jag ägna mig åt skönt soffhäng med familjen en stund.

Mer musik. Både för själen och för kroppen. Stay alive med Jose Gonzalez. För det är en sådan dag.

måndag 17 februari 2014

Lite tungt i huvudet

och en liten aning i sinnet.


Jag fick den första refuseringen i dag. Knappt tre veckor efter att det skickades till förlaget. Det var ett av de största förlagen så det var väl egentligen väntat, men just idag kändes det ändå tungt. Kanske för att min kropp och själ inte är på topp alls, snarare tvärtom. Det som inte är friskt i kroppen vill inte riktigt försvinna. Trist! Men i morgon är en annan dag och den hoppas jag är fullkomligt strålande.

Det är ju sportlov hos oss nu så vi har det väldigt mysigt och skönt annars. Fast det måste ju jobbas också och just nu känns det lite rörigt på kontoret. Det är mycket som hänger i luften på en gång så det gäller att försöka hålla allt på rätt plats.

Idag får det bli lite musik. Stillsam och upplyftande sådan som passar precis idag. You´ll be okay med A great big world.

söndag 16 februari 2014

En söndag full av allt

möjligt. Lite städning, lite klippning av barn och lite arbete med det där andra.


I går hade maken och jag bröllopsdag men alla i vår familj är mer eller mindre sjuka, så ingen var sugen på någon stor festmiddag. Vi fick det riktigt mysigt ändå, vi gjorde Créme Ninon för hela slanten. En god soppa var precis vad alla ville ha. Plus chokladmousse med After eight till efterrätt. Vi älskar Créme Ninon i vår familj. Och chokladmousse.


Bild och recept hittade vi här, vårt favoritrecept.

Skrivinspiration. Härlig positiv sådan. Never rush and always daydream. Nap at strange hours. "Writing is the only thing that when I do it, I don´t feel I should be doing something else" Gloria Steinem. Precis så!

fredag 14 februari 2014

Tiden går och vi med den

och det är det fredag! Igen! Och det är inte vilken fredag som helst utan Alla hjärtans dag! Oavsett vad man tycker om det så är det aldrig fel att visa lite extra uppskattning till dem runt omkring sig. Så, all kärlek till er mina finaste bloggvänner!


Och så ska vi dansa! Gärna dricka lite bubbel också! Nu kör vi igång helgen med rytmiska höftsvängningar. Dance like nobody´s watching.

Att vara feminist borde vara självklart

för alla? Hur kan feminismen ha gått för långt när vi inte ens är i närheten av jämlikhet?


Här är inlägget jag inte tänkte göra, bara av den anledningen att så många redan gjort det så bra. Men för varje snedvridet, aningslöst inlägg i debatten behövs det motvikter. Ju fler desto bättre. Så här kommer min motvikt:

Till Blondinbella och dina gelikar!

Det är lätt att raljera när någon har skottat vägen framför en. Med svett, blod och tårar. Orden du väljer att kränka dem som stått upp för och fortfarande står upp för dig och alla kvinnor är bara sorgliga och säger mer om dig än de gör om feminister. En tidsmaskin skulle sitta perfekt för att skicka tillbaka dig till en tid då du skulle stå och veva i en kastrull samtidigt som barnen hänger runt benen. Du skulle vara sliten och gammal redan vid 25 år och utan någon egentlig dröm om något annat, eftersom du inte skulle ha tid för det. Eller säg att du hade turen att vara en av de få som var förmögna. Då skulle du sitta med ditt korsstygnsbroderi och tänka på vad du skulle be tjänstefolket att göra för mat till kvällen, för något annat får du inte lägga dig i. Du är ju kvinna.

Att med en högklackad Manolo Blahnik trampa på dem som kämpat för dig och dina rättigheter är inte okej. Inte på något plan. Att ta över och förvalta det som de tidiga feministerna lyckats med borde vara en självklarhet för alla. Du kanske lever i en illusion om att feminismen har spelat ut sin roll och kanske känns det så för dig just nu. Men alla lever inte i den "verkligheten". Dessutom är det tack vare de feminister som kämpade för kvinnors rättigheter förr som du har all den frihet du har i dag. Du borde känna tacksamhet för den istället för att raljera om kränkta medelklasskvinnor. Men det är inte färdigt, vi har så mycket kvar. Jag är glad över att du har rätten att uttrycka dina åsikter fritt. Den rätten har många feminister kämpat för. Men jag är ännu gladare över att få ha och har en annan åsikt än den du har.

Alla borde vara feminister. Kvinnor har fortfarande enormt mycket att kämpa för. Lika lön, lika rätt till höga poster, att kunna känna sig trygga ute på gatorna, att slippa bli våldtagen och sedan trampad på i rätten, att bli lyssnad på med respekt. Jag skulle kunna hålla på i oändlighet. För män borde det räcka med alla kvinnor de har i sin närhet. Deras fruar, deras barn, deras barnbarn och alla kvinnor i kommande generationer. Tänk om vi hade jämlikhet och vi slapp strida om lika rättigheter, tänk vad mycket annat trevligt vi skulle kunna hålla på med då. Tillsammans! På samma villkor.

Att säga att man inte är feminist är som att sitta på toaletten och inte göra något för att det är ju ganska bra ändå.

Vänligen
Inte överhuvudtaget kränkt medelklasskvinna, feminist, jämlikhetssträvare och så stolt över det.

torsdag 13 februari 2014

Jag, resebyrån

har mest pysslat med att boka resor till två olika releasefester som jag ska få vara med på. Sådana jag ser väldigt mycket fram emot. Åsa Hellbergs "En liten värld" och Josefine Lindéns "Tiden går så långsamt när man tittar på den".



Visst har de helt underbara framsidor. Och som jag ser fram emot att läsa dem.

Så i morgon får jag jobba vidare på att bli av med alla andra punkter på min lista.

Dagens skrivinspiration handlar om att verkligen sätta sig ner och skriva. Alla har sina egna sätt för att lyckas göra det. Själv sitter jag vid mitt skrivbord för det mesta eftersom jag inte har en laptop. Men jag har en minidator, så det är egentligen möjligt för mig att skriva var som helst. Bara jag har hörlurar med musik, det är mitt sätt att blockera annat för att kunna dyka in i mina egna uppdiktade världar. Det viktigaste är att man faktiskt skriver, inte när och hur man gör det.

onsdag 12 februari 2014

Känslan

när man söker på sitt namn på Adlibris och får upp en bok där man finns med som författare. Oslagbar! Absolut oslagbar!


Kanske gör jag det då och då bara för att få känna känslan.

I övrigt pågår allt samtidigt just nu. Fast jag vet inte hur länge jag får vara frisk. Lillkillen har varit hemma idag eftersom han kräkts. Då känner man lätt illamående själv. Igår var jag säker på att jag höll på att bli sjuk, men idag mådde jag bättre igen. Jag håller tummarna allt vad jag kan för att jag ska slippa. Vill inte, vill inte!

Skrivinspiration är något som tar mig framåt. Jag gillar att höra på vad författare har för tips att ge. Det finns många intressanta tankar i det här klippet. Bright sparks are just our type. Write about what switches you on.

tisdag 11 februari 2014

Inspiration, härlig inspiration

i alla dess former flödar runt mig just nu.


Vädret tillhör dock inte den största inspirationen direkt, så bilden togs uppenbarligen inte idag. Men snart är vi där!

Idag under mitt träningspass kom tre dopnamn fram till en av mina huvudkaraktärer i manus nummer tre. De kom som en mamma som säger alla tre namnen när hon vill visa att hon menar allvar. Du vet, när hon säger typ, Maria Karolina Therese, med myndig röst. Jag har aldrig gjort så själv, så var den rösten kom ifrån har jag ingen aning om. Men nu har en av mina karaktärer tre dopnamn. Och jag älskar namnen. Ingen av mina andra karaktärer har något annat än tilltalsnamn.

Dessutom kom det en alldeles ny twist till mig. En som jag gillar mycket och som jag är ganska övertygad om att jag ska använda.

Det är mycket just nu, så min lista på att-göra-saker bara växer. För en sak jag bockar av dyker det upp minst två nya.

På tal om inspiration såg jag en film jag verkligen gillade. Berättelsen var underbar, skådespelarna briljanta och dialogen var helt fantastisk. Det är en film jag tänker titta på flera gånger. Tur att jag har den inspelad. 25th hour.

måndag 10 februari 2014

De kryper närmare

mina karaktärer i manus nummer tre. Idag fick tre av dem sina namn. Trots att jag redan börjat skriva på den hade jag inte riktigt bestämt vad de skulle heta. Nu finns det dessutom en bakgrund till deras namn och de har kommit till liv på riktigt. Namn som hänger ihop med följande bild.


I övrigt har jag haft en riktigt icke produktiv dag. Jag har varit lite trött efter helgen, man sover inte särskilt bra i hårda sängar. Därför har varken kropp eller själ varit till mycket nytta denna dag. Då tillåter jag mig att vila, för att samla kraft. Jag har mest fastnat i den spiral av oändlighet i cyberspace man allt för lätt kan hamna i. Men i morgon hoppas jag vara med vaken igen. Det är så mycket på listan som måste bockas av.

Dagens skrivinspiration är just bara inspiration. Meditativ skrivinspiration. Blunda och njut. Och inspireras. You are a writer! I am a writer!

söndag 9 februari 2014

Shopping och releasefest för #Älskanoveller

det är inte illa.

En shoppinghelg är aldrig fel och shoppat har vi gjort. Och var hamnade vi om inte...


Många böcker ville jag ha.

Men det blev fem av dem som fick följa med hem och jag hoppas på trevlig läsning.


Dottern valde två.


Och mysigt hade vi i stugorna. Även om Melodifestivalen inte imponerade direkt. Men det gjorde inget eftersom vi hade det så trevligt ändå.

Så var det ju snart dags för releasefest för #Älskanoveller - 26 nyanser av Sverige. Det är så spännande. Den 17 maj blir det fest. För er som vill vara med kan man nu anmäla sig på: http://simplesignup.se/event/40194-releasefest-foer-aelskanoveller.
Välkommen!


Dagens skrivinspiration handlar om författares läsande. Mycket intressant. Och lite magiskt.

fredag 7 februari 2014

Men det kan väl inte vara helg redan

det funkar inte. Jag har en massa saker att göra. Research som väntar, listor som ska bockas av och ord som ska skrivas. Ja, till och med en releasefest som ska förberedas. Ja, ja, vad är väl en vecka om inte alldeles för kort. Men fantastiskt på så många sätt!


Det går inte att jobba emot tiden, tiden väntar inte på någon och helger är bra de också. Imorgon åker vi till Ullared. Vi ska stanna där över natten och mina föräldrar och syster ska med. Min lillkille är ett stort fan av Ullared, eller Gekås som det egentligen heter. Han har berättat vitt och brett i skolan om sin resa. Han önskade sig till och med ett få fira sin födelsedag i Ullared förra året. Vad det ska bli av den killen kan man ju bara spekulera i. :)


I övrigt jobbar jag med ord i olika former mest hela tiden. Jag längtar så till den dagen då mitt andra ordprojekt kan få se dagens ljus. Snart så, det går lite framåt varje dag. Jag är fullkomligt ordberoende!

En del saker måste man bara ta med sig även om man flyttar. För mig är det bland annat fredagsdansen. Så nu kör vi igång helgen med dans. Because I´m happy.  Dance like nobody´s watching.

torsdag 6 februari 2014

Varmt välkommen hit

till min nya plats i cyberspace. Elvis får hjälpa mig att välkomna er till min värld bland orden. Lite stjärnglans kan aldrig skada.



Man måste synas för att finnas och nu finns jag äntligen. Här fortsätter det ungefär som innan men vem vet var det kan sluta. Allt är inte färdigt på min nya sida, men det kommer snart att vara det. I maj kommer antologin #Älskanoveller med min novell Hjärtsträngar ut och den resan kommer självklart att finnas med här. Precis som mina tankar runt livet i allmänhet och skrivandet i synnerhet. Och självklart mitt arbete med och mina förhoppningar om utgivning av mina andra manus. Två färdiga och ett under arbete.